Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ο Ξυλοδαρμός του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Κωστή Χατζηδάκη

(*) Αναδημοσίευση ανάρτησης από τον Δεκέμβριο 2010. Για να θυμηθούμε εκείνη την ταραγμένη περίοδο, που φαντάζει σήμερα τόσο μακρινή !! Τα αποτελέσματα και οι συνέπειες όμως θα μας ακολουθούν για πολλά ακόμη χρόνια.

Επεισόδια επισκίασαν την μεγαλειώδη πορεία της 15/12/2010, Ημέρα Γενικής Απεργίας, ενάντια στις επιταγές του Μνημονίου και των νέων μέτρων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και μειώνουν στα όρια της φτώχειας το εισόδημα του εργαζόμενου πολίτη, τόσο στον Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό Τομέα.
Αποκορύφωμα και κεντρικός πρωταγωνιστής της ημέρας ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες και ξυλοκοπήθηκε άγρια. Τις σκηνές του ξυλοδαρμού του κατέγραψαν όλα τα μέσα ΜΜΕ, ξένα και Ελληνικά. Πραγματικά σκηνές απείρου κάλλους(;) που διαπνέονται από σουρεαλιστικές(;) και κωμικές(;) στιγμές.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ


Η παρακάτω επιστολή δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο και δείχνει ξεκάθαρα το πολιτικό κλίμα, την κοινωνική ένταση, την αντιπαλότητα, τις συνθήκες αλλά και την συναισθηματική φόρτιση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο. Τα σχόλια δικά σας...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Χατζηδάκη,

Στο πρόσωπό σας ο Ελληνικός Λαός έδωσε μία γερή γροθιά στον Φιλελευθερισμό και την Ακραία και 'Ακριτη προσήλωσή σας στις επιταγές της "Ελεύθερης Αγοράς". Αν σας έχει μείνει έστω και ίχνος Δημοκρατικότητας οφείλετε να αναγνωρίστε τις προσωπικές πολιτικές σας ευθύνες, τόσο για την κατάντια της Χώρας, αλλά και όλων των Τομέων της Οικονομικής και Πολιτικής Ζωής του τόπου που κληθήκατε να υπηρετήσετε από την θέση Βουλευτή, Υπουργού αλλά και στελέχους της Ν.Δ.
Το Αίμα που έτρεξε στο Προσωπό σας δεν με συγκινεί, συγκρινόμενο με το δάκρυ από τα θλιμμένα μάτια των μικρών παιδιών που εξαιτίας σας θα στερηθούν το Δώρο των Χριστουγέννων.
Σας εύχομαι όπως το δάκρυ στα μάτια των μικρών παιδιών αποδεικνύεται λυτρωτικό, έτσι και το αίμα στο προσωπό σας να σας οπλίσει με δύναμη να αποσυρθείτε από την Πολιτική και να απαλλάξετε τον Ελληνικό Λαό από την παρουσία σας.
Καλά Χριστούγεννα

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

"Η Αποκατάσταση" - Κατερίνα Γώγου

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP