Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Άδωνις Γεωργιάδης - "Η Ακροδεξιά Ανάπτυξη"

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας και μεγάλωσε σαν γνήσιος αστός στην Εκάλη. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Εκεί οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έπειτα στους «Νέους Ορίζοντες», την οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης.
Τον Μάρτιο του 1992 ήταν μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ελληνικής Ιστορίας» (ΠΠΕΙ) που προκάλεσε τη σύγκληση φοιτητικής συνέλευσης για το Μακεδονικό. Ο Γεωργιάδης ήταν κεντρικός ομιλητής της ομάδας, που διακίνησε ένα φυλλάδιο με βιβλιογραφικές αναφορές σε υποστηρικτές της δικτατορίας και αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.
Η ακροδεξιά φιλοσοφία, η φασιστική νοοτροπία και η άκρως εθνικιστική συμπεριφορά του τον οδήγησαν στην φυσικό πολιτικό του χώρο του "Χουντοδεξιού" κόμματος "ΛΑΟΣ" (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός) του Γιώργου Καρατζαφέρη. Εξελέγη βουλευτής με το ΛΑΟΣ στη Β΄ Αθηνών το 2004, το 2007 και το 2009. Έκπροσωπος Τύπου την περίοδο 2003-2007, ενώ διετέλεσε γραμματέας της ΚΕ και του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.
Διεγράφη το 2012 από το ΛΑΟΣ και λίγες ημέρες αργότερα προσχώρησε στη ΝΔ και εξελίχθηκε σε ακραιφνή "Σαμαρικό". Εκλέχθηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2015.
Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, στην κυβέρνηση Παπαδήμου και Υπουργός Υγείας (2013-2014).
Έλαβε μέρος στην διαδικασία εκλογής Προέδρου την ΝΔ και μετά την ήττα του, προσδέθηκε στο άρμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από το 2016 εκτελεί καθήκοντα Αντιπροέδρου στην ΝΔ. Για την θερμή υποστήριξη στο πρόσωπο του Κυριακού Μητσοτάκη αμοίφθηκε με την υπουργοποίησή του στο νευραλγικό και καίριο πόστο του "Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων".


"Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"

Δεν υπάρχει αρνητικό προσωπικό, πολιτικό και πολιτισμικό χαρακτηριστικό, που να μην διαθέτει ο Άδωνις στην φαρέτρα του. Ακροδεξιός, Φασιστάς, Ρατσιστής, Εθνικιστής, Αντισημιτιστής, Αντιισλαμιστής, Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, Αντικομουνιστής, Χουντικός, Υπερφίαλος, Εγωκεντρικός, Είρωνας, Παντογνώστης, Ραδιούργος και Αγνώμων.
Καλά θα πείτε, δεν του βρίσκεις τίποτα θετικό; Φυσικά και έχει θετικά: Είναι οργανωτικός, επίμονος, στοχοπροσηλωμένος και δουλευταράς. Είτε βιβλία πουλάει, είτε ηγείται στο Υπουργείο, είναι ακούραστος και πολυσχιδής. Με συνεχείς συνεντεύξεις, καταχωρήσεις στα Social Media, δεν φοβάται να πάρει "πολιτική" θέση και έχει συγκροτημένο λόγο.
Τι να το κάνεις όμως; Ο προσανατολισμός είναι λανθασμένος και η όποια επιτυχία του θα είναι εναντίον των λαϊκών συμφερόντων και της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης. Τα όσα έχει πεί κατά καιρούς, θέλουν την Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος για να τα αναφέρεις! Τελευταίο: η αναφορά για τις μαθητικές καταλήψεις και ο χαρακτηρισμών των παιδιών ως "αλητάκια"!!!


ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

"Η Αποκατάσταση" - Κατερίνα Γώγου

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP