Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Τέλη Δεκεμβρίου η Πρώτη Δόση του Εμβολίου

"Η Ελλάδα θα λάβει τμηματικά 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4", ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
"H Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά.
Είναι αδύνατο να κρατήσουμε για πάντα στα σπίτια τους κλειδωμένους τους συμπολίτες μας. Πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους ότι πρέπει να προστατέψουν και τους γονείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες, δεν τους έχουμε απέναντι."
Και το δούλεμα!!!...
"Εμείς φτιάξαμε σύστημα διακομιδών, πολλαπλό τέστινγκ με 700 παραπάνω υγειονομικούς το καλοκαίρι, για να στηρίξουμε τη νησιωτικότητα και να μπορέσουν να δουλέψουν τα νησιά μας, όταν όμως υπάρχει λόγος για τοπικά lockdown ή να εφαρμόσουμε τοπικά μέτρα θα το κάνουμε αυτό, είναι προτιμότερο από τα οριζόντια μέτρα."

Διακοπές σε νήσι ήμουνα, που τα είδε όλα αυτά ο Υπουργός;

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

"Η Αποκατάσταση" - Κατερίνα Γώγου

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP